KyIF har erhållit Stjärnmärket erkännandet

KyIF har erhållit Stjärnmärket som ett bevis på högkvalitativ föreningsverksamhet, vilket har tilldelats av Olympiakommittén och Finlands handbollsförbund.

KyIF har erhållit Stjärnmärket för barn och ungdomar, vilket erkänner kvaliteten på finska idrottsföreningar.

Stjärnmärket är en del av Stjärnklubb-kvalitetsprogrammet utvecklat av Olympiakommittén, idrottsförbund och regionala organisationer för att stödja utvecklingen av kvaliteten på den finska föreningsverksamheten. 

Föreningar som innehar Stjärnmärket är ledare inom föreningsverksamheten och representerar modern, ansvarsfull och smidig idrottsföreningsverksamhet. Inom Stjärnklubbarna agerar man mänskligt och främjar gemenskapen. Varje medlem i föreningen hörs och uppmuntras jämnt och alla nya deltagare välkomnas att delta i verksamheten.

Det finns nästan 600 föreningar i den finska idrottsvärlden som har Stjärnmärket och de representerar hela 45 olika sporter. Stjärnmärket tilldelas en förening efter att den har genomgått utvecklingsprocessen för Stjärnklubb-kvalitetsprogrammet. Vid slutet av processen granskas föreningen och därefter tilldelas den Stjärnmärket.

Stjärnklubb-kvalitetsprogrammet är öppet för alla idrottsföreningar. De föreningar som har erhållit Stjärnmärket bildar tillsammans en stjärnbild där varje förening lyser klart på sin egen nivå. Tillsammans främjar Stjärnföreningarna kvalitativ och ansvarsfull idrottsföreningsverksamhet.

Mer information
tähtiseurat.fi

Kategorier:
KyIF KyIF just nu